perjantai 11. syyskuuta 2015

Laskutrendi on alkanut?

Laskutrendin tunnuksena teknisesti pidetään sitä, kun 200 päivän liukuvakeskiarvon suunta on alas ja 50 päivän liukuva keskiarvon 200 päivän liukuvan keskiarvon alapuolella.

Suurimman osan merkittävistä osakeindekseistä 50 päivän liukuvakeskiarvo on leikannut 200 päivän liukuvan keskiarvon ylhäältä alas. Indeksin tasot ovat edelleen 200 päivän liukuvan keskiarvon alapuolella, joten pikaista paluuta takaisin ei ole näköpiirissä. Merkittävin poikkeus on yllättäen Shenzhen Stock Exchange A Share Index, jonka on pidetty laskun ajurina. Hang Seng indeksi on selvästi laskussa. Euroopassa Euro Next indeksien 50 päivän liukuva keskiarvo ei ole vielä alle 200 päivän liukuvan keskiarvon, mutta indeksilukema on jo tukevasti 200 päivän alapuolella. DAX 50 päivän liukuvakeskiarvo on leikannut 200 päivää alaspäin, mutta 200päivän liukuva keskiarvon suunta ei ole vielä alaspäin.

Teknisesti tilanne näyttää siltä, että olisi aika myydä osakeomistuksia ja alkaa suunnitella osto-ohjelmia. Mikä on sinun ratkaisusi? Arvopaperissa oli kirjoitus, että piensijoittajat ovat ostaneet ja suursijoittajat myyneet viime aikoina. Silmiini on osunut myös kirjoituksia, että carry trade velkasijoittaminen Kiinaan on purkautumassa.  

8 kommenttia:

 1. Itse uskon, että laskutrendi jatkuu, mutta en aio myydä. Ostan joka kuukausi lisää ja samalla kartutan vähän käteiskassaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suhdannesykli Investorista:

   5. Huippu

   Media on täynnä nuoria menestyjiä muodikkailta aloilta. Talouskeskustelua leimaa puhe uudesta ajasta: Vanhat menetelmät eivät enää pidä paikkaansa, nyt on uusi aika. Yksityisten ihmisten osakeomistukset ovat kasvaneet tuntuvasti. Osa sijoitusammattilaisista vähentää osakesijoitusten painoa salkussa.

   Check.

   6. Huippu on ylitetty

   Talousennusteet ovat vielä positiivisia. Riskipitoisimpien yhtiöiden osakkeet laskevat jyrkästi. Yritykset pistävät nopeasti investointeja jäihin.

   Osakekauppaa käydään suurella volyymilla, laskevin hinnoin. Sijoittajan mielestä on liian varhaista myydä - osakkeet ovat pitkän aikavälin sijoituksia.

   Check?

   Poista
  2. Kieltämättä sekä 5. että 6. sopii nykyhetkeen :) Itse en jätä myymättä sen takia, että mielestäni olisi liian varhaista, vaan siksi, että aion säilyttää omistukseni koko syklin yli.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ratkaisut: Käteiskassa (tällä hetkellä reilu 10K) ja osto-ohjelmia valmiina. Ei kai tässä muutakaan voi.

  Myyminen tuntuu jotenkin niin kovin dramaattiselta, ja siinä voi käydä niin että kuluja ja veroja kertyy turhan päiten. Mitä on tullut lähipiiriä ja laajempaa blogosfääriä seurattua, niin viimeisen parin vuoden aikana salkkuja on tyhjennelty ja täytelty, ja nyt voi sanoa, että ehkä olisi kannattanut holdata ja ostaa dipeistä. Mielestäni tämä on helpompaa kuin pyrkiä ajoittamaan ostojen lisäksi myös myynnit.

  VastaaPoista
 4. Näihän se varmasti menee. 50 päivän ja 200 päivän liukuvat keskiarvot eivät kvoin usein yleensä leikkaa indeksi tasolla, joten ei se kovin suureen kaupankäyntiin johda. Mutta käteiskassa on toki ratkaisu sekin.

  VastaaPoista
 5. Ratkaisu minulla: velkapotin pienentäminen normaalia nopeammin kasvaneella käyeispotilla. Osa velkapotista on siirretty Nordnetin Superluottoon, joka mahdollistaa nopean rahan siirtämisen osakkeisiin, jos huippuhyviä ostopaikkoja siunaantuu

  VastaaPoista
 6. Itse myyn puolet osakerahastoista, joita pystyn myymään pienellä myyntipalkkioilla. Jatkan samalla ostoja kokoajan ostoja tiettyjen sääntöjen mukaan.

  VastaaPoista