tiistai 7. kesäkuuta 2016

Sijoitusfilosofian päivitys ja korkosijoituksista

Kinski laittoi aiheellisen kommentin sijoitusfilosofia sivulleni, että onko tavoiteallokaatio sama. Minulla on jäänyt päivittämättä muutos allokaatio tavoitteeseen sijoitusfilosofia sivulle ja se on tehty nyt.

Olen muuttanut tavoitettani  1.10.2015 vuosi tarkastelun yhteydessä.

1.10.2015 muutos
80-95% osakkeissa
7,5% kiinteistöissä
12,5% korkosijoituksissa

Korkosijoitukset eivät ole tuottoriskisuhteeltaa hyvä sijoitus nykyisessä nollakorkoympäristössä. Pyrin välttämään alle 4% korkotuottoja. Allokaatio tavoite muuttuu, kun korot nousevat. Palaan askelittain alkuperäiseen tavoitteeseen.  4% on noin puolivälissä osake tuottoja pitkällä aika jänteellä ja uskon korkojen kohotessa tuon yläpuolelle yrityksen menestyksen alkavan merkitä.

Nollakorot tekevät mahdolliseksi  halvan rahan yhtiöille ja sellainen bisnes voi kannattaa, mikä ei normaalissa korkoympäristössä kannata. Vastaavasti nykyisessä ympäristössä korkosijoituksille ei saa juurikaan tuottoa, vaikka ottaa pitkäaikaisen riskin, että laina jää maksamatta tai korot nousevat ja rahat on ”kanissa” huonossa sijoituksessa jota ei saa myytyä hyvään hintaan korkojen noustua.

Olen vertaillut sijoituksiani ja en täysin ymmärrä menoa ja jossain vaiheessa tilanteen on pakko normalisoitua. Tässä muutamia helmiä sijoituksistani, prosenttilukema on kuponkikorko.

ITALIAN VALTION OBLIGAATIO 2.0% 01.12.2025

Suurin piirtein samaan aikaan erääntyviä bondeja kehittyvillä markkinoilla:
Thaimaa oblikaatio 4,88% (oma valuutta)
Puola oblikaatio 4,00% (USD)
Turkki 6,88% (USD), aiemmin erääntyvä

Toisin sanoen EKP bondiohjelman johdosta Italian korot on alle puolet mainituista maista. En sano, että noista mikään on riskitön, mutta en ymmärrä miksi Italia korko on noin paljon alempi. Muista saa viidenneksen poissa viidessä vuodessa korkona, mutta Italiasta ei. Italia taas edustaa yhtä neljäsossa Seligson Euro obligaatiosta.

Edellä mainituista syistä olen päätynyt vähentämään sijoituksia Euro Corporate Bond rahastoon ja Euro Obligaatio rahastoon. Samalla olen kokonut ettei rahamarkkinarahastot ole järkevä sijoitus ja niissäkin riskinsä, kuten 2008 finanssikriisin yhteydessä nähtiin. Koska en ole löytänyt mieleisiä korkosijoituksia enkä halua kaikkia laittaa korkea riskisiin korkoihin olen päätynyt laskemaan korkopainoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti