perjantai 24. marraskuuta 2017

Fingerprint Cards kirje ostotarjouksesta ja tilanteesta

Eilen 24.11.2017 aluksi DI uutisoi Fingerprint Cardsin saaneen kirjeen, jossa Kiinalainen Beijing Watertek valmistautuu ostotarjoukseen yhtiöstä.  Fingerprint Cards ei itse usko tarjouksen läpi menoon. Kyseessä on sama yhtiö, joka yritti ostotarjousta tasan vuosi sitten.

Uutinen aluksi nosti yhtiön kurssia 30% mutta sitten päivän mittaan valui 15% nousuun.
Sijoitus mielessä uutinen ei paranna yhtiön tulos-odotuksia yhtään, mutta kertoo Kiinalaisyhtiön kiinnostuksesta yhtiöön edelleen. Nyt hinta varmasti houkutteleva ja edellinen tarjous oli tasolta 80-10 SEK, joten  uskoisin Kiinalaisilla olevan nokitusvaraa. Nykyinen kurssitaso tarkoittaa 500% nousua tasolle 100 SEK. yhtiöstä on lisäksi lyhyeksi myytynä 11,21% osake kannasta, joten hiukan ihmettelen kurssireaktion vaisuutta. Toki  varmasti liikkeellä on pelimiehet, mutta kyllä lyhyellä positiolla on melkoinen riskiprofiili tässä vaiheessa. Toiseksi shorttaus alussa perustui siihen, että yhtiöllä vain yksi tuote, sormen jälkitunnistimet. Nyt löytyy toinen, irisskannaus.

Yhtiön johto ei ole mikään luottamusta herättävä, joten kyllä tässä tietenkin pikkuisen käy mielessä, että taas vedätetään. Mutta toisaalta yhtiön johdon omistus on pienimmillään, joten siihen ei ole mitään syytä. Mielestäni tilanne on nyt päinvastoin, suurena riskinä suuromistaja Carströmin puolelta, että kiinalaiset pääsevät säätämään yhtiöön mukaan suurella osuudella liian halvalla.
Uutisen myötä jäi pienemmälle huomiolle, että yhtiö sai sopimuksen maksukorteista Idemialle. yhtiö mainostaa itseään maailman johtavana identiteetin tunnistajana. Kukaan tuskin huomasi, että yhtiön tunnistimia meni taas yhteen puhelimeen lisää.

Pieniä hyviä uutisia tippuu yhtiöstä kokoajan. Hankala arvioida millainen seuraava tulos tulee olemaan, se voi olla vielä lyhyeksi myyjien paikka, mutta kaksi maksukorttisopimusta puhelimen näytö läpi sormenjäljen luku, irisskannaus muutamaan puhelimeen muutamia hyviä asioita mainitakseni antaa ainakin minulle uskoa tulevasta. En halua yhtiön painoa nostella kovin paljoa suuremmaksi, mutta täytyy sanoa, että ostonappia syyhyttää. Laitanmpa loppun muutaman sloganin.

”Ole rohkea, kun muut on pelokkaita”
Warren Buffett

"Kurssinousu syntyy pessimismin aikaan, kasvaa epäilyn vallitessa ja kuolee euforiaan. "
Sir John Templeton


Mikä on sinun näkemyksesi tilanteesta?

Lisähuomiot: Anonyymi osti eilen kalliiilla ja myy tänään halvalla. 

Muita kirjoituksia yhtiöstä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti