torstai 17. tammikuuta 2013

Myynti Rapala

Myin 19.12.2012 ostamastani Rapala potista suuren osan 2.1 hintaan 4,94 € pienellä voitolla. Kokonaisuutena Rapala pottini kasvoi hivenen, mutta en halunnut sen nousevan enemmän tutustuessani Q3 tulokseen tarkemmin. Minua aiemmin moitiskeltiin sijoituksen spekulatiivisesta luonteesta ja sitä se hivenen olikin.

Pääasiallisena syynä myyntiin oli seuraava huomio: Q3:lla Rapala kertoo raportissaan seuraavaa: " Kasvaneen myynnin ja myyntikatteen vuoksi tukemana vertailukelpoinen liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä nousi viime vuodesta kolemannen kvartaalin ennätykseen ollen 3,9 MEUR" Lisäksi: "Kolmannen vuosineljänneksen vertailukelpoinen liikevoittomarginaali nousi ollen 5,9 %" ja "Yhdeksän kuukauden liikevaihto kasvoi 2 % ja oli 228,8 MEUR (218,7 MEUR). Tämä oli uusi kolmannen kvartaalin ja yhdeksän kuukauden ennätys." "Raportoitu liikevoitto oli uusi kolmannen vuosineljänneksen ennätys ollen 3,7 MEUR (2,3 MEUR) ja tammi-syyskuussa 25,7 MEUR (27,2 MEUR). "

No sitten katson osakekohtainen tulos: 0,00 €. Nettovelat kasvoivat uuteen ennätykseen 94,9 MEUR. En löytänyt Rapalassa nousevaa osakekohtaista kurssikehitystä, vaikka näin pitäisi käydä. Rapala ei ole myöskään halpa EV / EBITDA tunnusluvulla joka on noin 8. Tämän perusteella tulin johtopäätökseen, että en lisää Rapalaa suurimpiin sijoituksiini ja panin potin myyntiin. Tässä vaiheessa olen tyytyväinen myyntiin. Minua vaivasi vähän Rapalan tase erien luokittelun täsmennys ja edelleen nyt tullut tulos varoitus tiputti kurssin alle myynti hintani. Näillä näkymin en ole ostamassa Rapalaa takaisin vaan olen vaihtamassa hevosta. En usko lähestyvän USA:n velkakaton helpottavan tilannetta osakemarkkinoilla. Olen pikemmin lisäämässä käteisen määrää nykyisellä menolla, koska tilanne vastaa Buffettin kuvausta "Ole pelokas, kun muut ovat ahneita".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti