tiistai 3. helmikuuta 2015

Salkun tuotto tammikuussa 2015

Vuoden alku oli huikeaa rallia EKP:n elvytys päätöksen jälkeen ja toisaalta valuuttakurssi muutokset nostatti dollarisijoituksia. Salkun tuotto tammikuussa 6,71 %:ttia.

Osinkoja kilahti tilille 175,11€. Kasvua edellisen vuoden tammikuuhun tuli 65,34%. Kasvu oli huimaa ja siihen syynä oli osingon nostot, ETF ostot ja suotuisa dollarikurssi.

Kulut olivat huomattavat, kauppoihin kului 83,89 €. Salkussani tapahtui huomattavasti, myin salkustani Lähi-Tapiolan Japani ja Aasia-Tyynimeri rahastot, Astra Zenecan, Saga Furssin ja Eli Lillyn. Myynnit tein pääasiassa käteisen tarpeeseen, mutta halusin toisaalta vähentää salkkuni lääkeyhtiöiden painoa. Yhtiöissä sinänsä ei ole mitään vikka, mutta sektorin arvostus on hiipinyt korkeaksi. Ostin tilalle selvästi alhaisemman P/E omaavia SeligsonRussian Prosperityä ja AT&T Inc. yhtiöitä. Lisäksi tein sijoituksen Vanguard Total World Stock ETF-rahastoon. Keskuspankit haluavat saada inflaation rullamaan (USA, Japani EKP) ja tämä on suotuisaa osakkeille. Kuka hyötyy elvytyksestä eniten on hankala sanoa, joten tein indeksisijoituksen ympäri maailman. Sijoituksella on huomttavasti alhaisempi P/E kuin myymilläni osakkeilla, joten uskon tämän indeksin tuottavan pitkällä aikajänteellä paremmin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti