torstai 17. maaliskuuta 2016

Outotecin ja markkinan tilanteesta

Olen tehnyt Outotecin omistajalistalta havainnot:

Suomen Warren Buffettiksi tituleerattu Erkki Etola on noussut suurimpien osakkeen omistajien listalle ostamalla 350 000 Outotecin osaketta. Antti Herlinin Manutas on lisännyt omistutsaan 250 000 osakkeellaan. Toimitusjohtaja Pertti Korhonen on lisännyt omistustaan 3850 osakkeella. Ikiaikainen sijoitusvihje sanoo: Osta, kun sisäpiiri ostaa vai miten se meni?

Toisena havaintona ikiaikainen talouden kehityksen mittari kuparin hinta on lähtenyt nousuun. Kupari kertoo yleensä varsin hyvin talouden piritymistä, sitä tarvitaan alalla kuin alla.

Outocin osakkeen tilanteesta huomioita:

Shorttien määrä on ollut nousussa. 7-14.3.2016 Finanssivalvonnan listalle on tullut uusia shortteja. UBS:n mega kasasta toki suurin osa on vanhoja, mutta määrä on kasvanut pikku hiljaa vielä lisää. Muut ovat uusia tulokkaita. Mielenkiinnolla odotan tulevaa. Norsupyssyä ei itseltä löydy, mutta tarkastelen ritsani kuntoa ja keräilen pikkukiviä taskuun.

Yhteenvetona voisi todeta, että odottelen vielä perinteistä Sell in May laskua sekä pörssiin että Outotecin osakkeeseen. Kuparin hinnan nousu kuitenkin on yleensä niitä taloudellisen piristymisen ensimmäisiä merkkejä. 

Aiempaa aiheeseen liittyvää:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti