perjantai 2. syyskuuta 2016

Salkun tuotto elokuussa 2016

Salkun tuotto heinäkuussa 0,05%:ttia . Kaupankäyntikuluni olivat 90,00€. Kaupoista kirjoittelen erikseen myöhemmin. Kulut olivat korkeahkot ja niihin on syytä jatkossa kiinnittää huomiota.
Vertailua indeksiin:

Elokuu

OMX Helsinki GI 1,15% ,elokuu

Tuotto vuoden alusta;

OMX Helsinki 25 0,30% 
MSCI World 3,41%. 
Salkku: 6,92%

Muutama kuukausi takaperin tuli kommenttia treidaamisesta ja vertailua indeksiin. En tiedä oikein kuinka mielekästä on verrata indeksiin. Yleisesti salkkuni heiluu vähemmän kuin indeksit, koska siinä korkosijoituksia merkittävä osa.Tällä hetkellä olen omilla laskemilla suurinta osaa indekseistä edellä viiden vuoden aika jänteellä. Reilut puoli vuotta sitten tilanne oli erilainen. Tärkeämpää itselleni on, että salkun kanssa ei tule paniikkia myydä, tyrskyssä on helpompi elää, kun löytää positiivista huomatessaan pärjäävänsä indeksille. Aina löytyy aika välejä indeksejä, jotka voittaa ja joille häviää. Jos joku indeksi on huippu, yritä sijoittaa siihen!
  
Osinkoja kilahti tilille 130,22 €. Osinkoja tuli 17,06% enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.


Olen käynyt kohtuullisen paljon kauppaa ja salkku on hyvin lähellä sitä missä tahdon sen olevan. Kiinteistösektori on alipainossa ja sen korjaaminen on yksi tavoitteista tulevaisuudessa.   

3 kommenttia:

 1. Kovat on kustannukset edelleen verrattuna kassavirtaan. Suosittelen vertailuindeksin käyttöönottoa, vaikka tasapainotettua, jos ihannepaino on olemassa.

  VastaaPoista
 2. Hyvä pointti tuo kassavirta. Olen verrannut salkkuani välillä Tapiola maailma 80 tuottoon. Rahaston tuotto elokuussa oli 0,13% ja vuoden alusta 4,14%. Samanrahaston indeksi on tuottanut 0,35% vuodessa ja vuoden alusta 3,67%.

  Kuluista aika merkittävä osa tulee minua kiinnostavien osakkeiden treidaamisella. En osaa sanoa mihin hintaan osaketta saa, mutta teknisellä analyysillä saan yleensä jatkuvasti ostettua osaketta hiukan halvemmalla kuin myytyä. Välillä suksi tökkää ja oskake jää salkkuun. Nyt esimerkkinä olen palannut Outoteciin omistajaksi ja olen hiljattain ostanut Outoecia kaksi kertaa ja myynyt kaksi kertaa. Tyuolksena minulla on nippu Outoecin osakkeita salkussa ja edelleen sama määrä käteistä salkussa. Kokonaiskulut hankitusta osakkeista jää pieneksi. Minulla on pari kolme osaketta joihin nämä rahat haluaisin sijoittaa, mutta se ei ole minkä valistsen vaihtelee päivittäisen hintatason mukaan.

  Toinen asia on sitten salkun allokaatio. Haluaisin vähentää pohjoismaiden painoa. Jotta saan kaupankäyntikulut järkeviksi, minun pitää kiinnittää iso määrä käteistä. Juna on raiteilla, olen Nordnetin ilmaiskampanjoilla lisäillyt muuta maailmaa. Moni suuri pohjoismainen sijoitus on vaan samaan aikaan tuottanut erinomaisesti.

  Minusta indeksit on nyt korekalle arvostettu ja jossain välissä tulee pudotus, koska se jää nähtävksi ja sitä ennen voi ehtiä saada paljon tuottoa. Minulla on näkemys, mitkä osakkeet pärjää indeksille(mm. pankit) ja tietyt, jotka kärsii(suuret öljy yhtiöt). Uskon tiettyihin kasvu trendeihin ja niillä oleviin yrityksiin. Mitä vauhtia muutokset tapahtuu on hankala ennustaa. Lyhyemmälä aika jänteellä sitten helpompaa. uskon esimerkkinä Fedin nostavan korkoa vuoden sisään. Nostaako se paljon vai vähän en tiedä, mutta nosto on hyvää pankeille. Paljon voi olla jopa huono, koska se vaikeuttaa velkojien tilannetta, maltiset nostot ja aika sopeutua tilanteeseen voi olla parasta. No uskon sitten nostojen jatkuvan tulevina vuosina....

  VastaaPoista
 3. Kustannuksista: Kulut olivat 0,67% ostojen ja myyntien yhteisummasta ja 1% ostoista. 35€ on kulista vähennettävissä tämän vuoden verotuksesta.

  VastaaPoista