tiistai 4. kesäkuuta 2019

Salkun tuotto Toukokuussa 2019

Salkun tuotto Toukokuussa -4,13%:ttia. Salkun tuotto tipahti tasolle 10,92% vuoden alusta. Kaupankäyntikuluni nousivat 100,31€ tasolle. Kulut olivat 0,79% kaupankäyntivolyymista (12653,64€) ja 1,81% lisätystä pääomasta (5534,02€).

Osinkoja kertyi 782,17€. Osinkoja tuli 35,54% vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Suurimpana syynä on Sammon osingon ajoittuminen tälle vuotta huhtikuulle. Sampo on salkkuni suurin yksittäinen sijoitus ja maksaa osinkoa vain kerran vuodessa.

Tilanne kauppasodan osalta on muuttunut melkoisesti viime kuusta ja yltynyt USA:n ja Kiinan nokitteluksi. Enää kyseessä ei ole pelkästään tullit vaan tuotteiden käyttökiellot ovat astuneet kuvaan mukaan. Vaikutukset ovat arvioiden mukaan kovia maiden talouteen ja ensimmäiset tulos varoitukset asiasta on nähty Suomessa Fiskarssin toimesta. Olen kuitenkin odotellut tilannetta ja tehnyt ensimmäisiä ostoja. Olin jo varaillut käteistä ostoja varten osingoista muuten hiukan keräillyt rahaa varastoon. Olen ostellut melkoisen runsaasti ja lisäksi veivannut salkkua hiukan mieleiseen muotoon. Nordnet osinkokampanjan puitteissa olen siirtänyt hiukan sijoituksia Nordnettiin*, jotta vältyn säilytyspalkkiolta. Kulujen optimointi kannattaa pitkässä juoksussa.

Edellinen tarkastelu: Salkun tuotto Huhtikuussa 2019

* AFfliate-linkki, josta kirjoittaja voi saada komissiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti