keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Myynti YIT


Kevensin YIT:n painoa salkussani edellisen oston ja kohtuullisen kurssinousun jälkeen hintaan 15,22€. Kevennykseni on vain osa edellisestä ostostani eli YIT:n paino on noussut salkussani. Teknisesti tarkasteltuna näen suuresti mahdollisena, että YIT ehtii lasku trendiin ennen jakautumistaan ja osakkeeseen voi tulla merkittävä dippi. Markkinoilla on ollut erittäin vahva nousu jakso kokonaisuutena, joten hyvin mahdollisena, että yleinen markkinatunnelmakin hengähtää hiukan aiheuttaen alipainetta osakkeisiin kautta linjan. Tämän vuoksi katsoin keventämisen järkeväksi. Näkymikseni YIT:stä ei ole silti muuttunut. Yhtiö on edelleen seurannassani, enkä epäröi tehdä uusia ostoja edellisen ostoni tasolta.

8 kommenttia:

 1. Näyttäisi erinomaiselta ajoitukselta tämän myynnin suhteen.. Saas tosin nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan..

  VastaaPoista
 2. Spekulointiahan tämä on pitkälle. YIT on tällä hetkellä niitä osakkeita, jotka ovat erityisenä mielenkiinnon kohteena ja pyrin siinä vähn teknisellä analyysilläkin pelaamaan. Tulevaisuus näyttää sitten onnistumiseni. Tähn asti tilanne on mennyt aika hyvin suunnitelmien mukaan.

  Markkinatunnelma on aika euforinen. Mediassa kirjoitellan halveksuen toukokuu ilmiöstä. Nämä on niitä legendaarisia vaaran merkkejä. Toisaalta toinen sijoitusviisaus sanoo, että kun rikotaan huippuja, kuten DOW tekee, ole mukana. Itse mietin myytäviä ja teen harkittuja ostoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä noi markkinat tuntuvat liikkuvan tulkiten keskuspankkien "puhuvien päiden" ulostuloja. Kieltämättä tässä on kaikki vaaran merkit ilmassa. Nikkei muuten tuli muuten viime yönä 1000 pistettä alas huipustaan ja prosentteina se on aika lähelle seitsemää. Saa nähdä mitä muualla tapahtuu.

   Poista
 3. Pistetään tämä nyt tänne: Eli propsit Inderesin analyytikolle, kun ennusti YIT:n mahdollisesti tekevän ostotarjouksen Hochtief service solutionsista. Uutisen löytää ainakin kauppalehden nettisivuilta. Tämä siis koskee kiinteistötekniikkabisnestä. Mitään takeita ei tosin ole ostotarjouksen läpimenemisestä.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista, osinko odotukst eivät voi olla kovin korkealla, YIT aikoo hankkia ostaa velkoja takaisin ja lisäksi tekee ostotarjousta. Osto tasoni taas lähenee huimaa vauhtia, kun kurkkasi pörssikurssia.

  VastaaPoista
 5. Anti tulossa jakautumisen jälkeen Caverionilla, jolla rahoitetaan Hochtieffin mahdollinen osto. Noh, enpä tiedä. Jotain puhetta antivaltuutuksista oli muistaakseni jakautumistiedotteessa. Joka tapauksessa mielenkiintoisia aikoja taas eletään näin kesän kynnyksellä.

  VastaaPoista
 6. Tämä anti jakautmisen jälkeen on varmasti paras vaihtoehto niin vain halukkaat saavat jatkaa rattailla.

  VastaaPoista
 7. Pelini näytti onnistuvan mukavasti YIT:ssä. Nyt kurssi alle 14 euron ja ittse myin yli 15 euron. Nyt alkaisi olemaan herkullisemmat ostokelit, mutta pitää tarkastella tilannetta tarkemmin. Kelejä on siellä täällä.

  VastaaPoista