lauantai 25. toukokuuta 2013

Ostoja korkopuolelleKäteistä on päässyt kertymään ja tein sijoituksia korkopuolelle, koska osakepuolella tuntuu olevan aika voimakas euforia päällä. Hankin kahta ETF:ää, IShares JP Morgan Emerging Markets Bondia hintaan 118,14$ ja IShares iBoxx  Invest Grade Corp Bond hintaan 119,65$. Molemmat on lähellä yli myytyä tilanetta RSI:n ollessa  40%:n tietämillä. iShares JP Morgan Emerging markets Bond laski osinkoaan 21.4, joten hinnan laskulle on pientä perustetta. Sinänsä tämä on normaalia kiertokulkua alhaisilla kokroilla ei voida maksaa suuria osinkoja. Kun korot aikanaan nousevat on edellytykset nostaa osinkoa. 

Kirjoittelin aiemassa korkorahastojen analysoinnissa muutaman kappaleen näistä ennestään salkustani löytyvistä korkorahastoista.  Edellinen hankintani oli helmikuussa 2013 jolloin kirjoitn seuraavasti: ” Toisena kohtuullisen merkittävä siirtona oli Ishares JP Morgan USD Emerging Markets Bond Fund lisäosto. Mielestäni Euro oli hankinta hetkellä 19.2 huomattavan vahva ja ongelmien ratkeamisesta ei ollut selvyyttä, uhkakuvia taivaalla Italian vaalien muodossa. Halusin sijoittaa Euroalueelta pois. Osakkeiden kirmaus oli johtanut salkkuni osakepainon nousuun ja USA osakkeet oli korkealla. Päädyin lisäämään kehittyvien maiden korkoja, vaikka niissä on jo ilmassa pientä hypeä. Rahasto maksaa kuukausittain osinkoja ja sijoittelen niitä sitten parempiin kohteisiin, kun sellaisia mielestäni ilmaantuu.”

Tilanne ja mielipiteeni eivät ole muuttunut tästä mihinkään. Helmikuun ostot olivat erittäin onnistuneita dollari-eurosuhdetta silmällä pitäen. Mielestäni euroalueen kehitys näyttää tällä hetkellä deflatoriselta. Korot on euroalueella niin alhaalla, että suunta on ylös jossain vaiheessa. Tätä taustaa vasten minusta järkevimmät sijoitukset ovat riskituotto mielessä valitsemani kehittyvien markkinoiden korko ja suurien yhtiöiden velkakirjat ovat järkevin sijoitus. Molemmat maksavat kuukausittaista osinkoa, jotka on tarkoitus sitten allokoida pikkuhiljaa muihin kohteisiin. En tosin osaa arvata, kuinka pitkään osakeralli jatkuu ja löydänkö mielekästä ostettavaa. Askel merkit on kuitenkin selvät ja minulla edelleen kassavaroja olemassa, voin myös lunastaa lyhyenkoron sijoituksia, joiden tuotto voi olla inflaatiohuomioiden negatiivinen. Lisäksi minulla on mielessä salkun siivous ja siihen liittyviä toimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti