torstai 14. tammikuuta 2016

Salkuntuotto joulukuussa ja vuoden 2015 tuotto

Käyn lävitse salkun tuoton joulukuulta ja koko vuodelta. Raportti on hivenen venynyt, mutta en pääse tekemään vertailujani ennekuin LähiTapiola on raportoinut kuukausiraporttinsa, josta olen ottanut tietoja.

Salkun tuotto joulukuussa -2,95%, vuosi 2015 tuotto 7,16%.

Osingot joulukuussa 317,27€. Laskua edellisen vuoden joulukuuhun -5,91%. Osingot koko vuosi 2015 2865 €, kasvua 16,5%.

Jäin hivenen tuottotavoitteestani 8% vuosi tasolla. Tämä on hiukan enemmän kuin mitä yhdistelmä rahastoille 80% osakkeissa 20 % korkosijoituksissa yleensä luvataan. Olen verrannut menetystäni hyvin pärjänneeseen yhdistelmärahastoon Tapiola maailma 80, joka tuotti 6,08% vuodelle 2015 niin tälle vuodelle saavutin noin 1% edun verrattuna rahastoon. Pystyin siis ammatilaisten suoritukseen. Hävisin kuitenkin rahaston vertailuindeksille, joka tuotti 7,47%:ttia. En tosin tiedä tapaa sijoittaa siihen. Oppina voi sanoa, että kannattaa lähentää sijoituksia indeksiin.

Olen pystynyt lisäämään salkkuuni pääomaa 9500 €, joka eri ole ihan tavoitteeni 1000 €/kk mukainen. Kaukana tavoitteestani en kuitenkaan ole ja perheen tilanne tuntuu tässä, elääkin pitää ja kituuttamaan en halua koko perheen osalta lähetä.

Olen aloittanut salkkuni läpikäynnin ja tarkoitus jatkaa tarkasteluja tulevaisuudessa. Tavoitteena jälleen siivota salkusta heikoimmat sijoitukset poissa ja samalla tulevaisuudessa terävöittää valintoja hyviin sijoituksiin. Tarkoituksena nostaa salkun indeksipainoa ja lisätä erityisesti pieniin yhtiöihin ja arvo-osakkeisiin kohdistuvia indeksisijoituksia. Tein useampia kauppoja ennen vuoden vaihdetta ja käsittelen niitä vielä loppujen myyntien osalta erikseen. 

Kuva: Raison kaupungin sivulta lainattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti