maanantai 11. tammikuuta 2016

Taaleritehdas päälistalle ja yhtiön muita tapahtumia

Taaleritehdas kertoi, että sen tavoitteena on listautua Helsingin pörssin päälistalle tämän vuosineljänneksen aikana. Tällä hetkellä Taaleritehtaan B-osake noteerataan Helsingin First North -markkinapaikalla.

Osakesarjat yhdistetään siten, että yhtiön A-sarjan osakkeet muunnetaan oikeuksiltaan B-sarjan osakkeita vastaaviksi suhteella 1:1. Yhdistämisen jälkeen kullakin osakkeella on yksi ääni ja muutoin yhtäläiset oikeudet.

Tähän asti A-osakkeilla on ollut yhtiökokouksessa 20 ääntä ja B-osakkeilla yksi ääni. Jatkossa yhtiöllä on yksi osakesarja ja kaikki 28,4 miljoonaa osaketta tulevat kaupankäynnin kohteeksi.
Osakelajien yhdistämisen on tarkoitus tulla voimaan 28. tammikuuta.
Samalla finanssitalo muuttaa toiminimekseen Taaleri Oyj. Muutos liittyy tiedotteen mukaan konsernin brändiuudistukseen.

Taaleritehtaan hallinnoima pääomarahasto myy bioenergialaitosketjun Gasumille. Taaleritehtaan Biotehdas I Ky -pääomarahaston omistama valtakunnallinen Biotehdas-ketju on Suomen biokaasualan markkinajohtaja. Siihen kuuluvat toiminnassa olevat biokaasulaitokset Huittisissa, Kuopiossa, Oulussa ja Honkajoella sekä kesällä 2016 valmistuva laitos Riihimäellä.


Kauppa on ehdollinen ja sen arvioidaan toteutuvan 29.2.2016. Taaleritehdas kirjaa järjestelystä tulokseensa tuottopalkkion, jonka määrä tarkentuu myöhemmin. Sillä kuitenkin arvioidaan olevan positiivinen vaikutus Taaleritehtaan vuoden 2016 tulokseen. Biokaasuteknologiayhtiö Watrec Oy ei kuulu kauppaan.

Yhtiön ympärillä on ollut nyt sitten mielestäni varsin positiivista pöhinää. Olin aiemmin tässä kuussa hiukan veivannut yhtiöllä, kun OP:llä oli Sijoita Suomeen kampanja. Nostin hiukan omistusta yhtiöstä seuraavilla kaupoilla:

9.12.2015 Taaleritehdas osto hintaan 8,30€
10.12.2015 Taaleritehdas myynti hintaan 8,38€
11.12.2015 Taaleritehdas osto hintaan 8,26 €

Tämän jälkeen kurssi on ollut nosteessa ja muiden yhtiöiden laskussa, joten milenkiintoni ostorintamalla on ollut muualla.

Analyysi: Taaleritehdas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti