maanantai 20. maaliskuuta 2017

Legendaarisia sijoitusblogeja

Muut bloggarit on tuoneet kirjoituksissaan esille uusia blogeja. Esimerkkinä Kauppalehden palstalla on kommentoitu, että blogit katoavat esimmäisessä kunnon romahduksessa. Raaviskelin listan blogeja joita vielä löytyy ja jäänet hyvien juttujen vuoksi itselle mieleen ja kirjoittelu on joko hiipunut tai loppunut.

Ensimmäisenä maininna saa Pasi Havian Kohti taloudellista riippumattomuutta. Blogi sai minut aikanaan alkamaan kirjoittamaan. Olin sijoitellut, mutta toiminta ei ollut kovin määrätietoista ja havaitisin, että oli puuttellisesti kirjannut itselle sijoitusperusteet. Pyrin parantamaan tilannetta päiväkirjalla ja toiseksi määrätietoisesti sijoittamaan suurempia summia. Sivuilla on todella hyvä esittely ETF:stä, joten en ole kovin tarpeelliseksi nähnyt kirjoittaa niistä enempää. Toinen helmi sijoitusten seuranta Google Sheetsillä. Pasi on kirjoittanut pari kirjaa ja työskentelee nykyään Helsinki Capital Patnerssilla.

http://www.taloudellinenriippumattomuus.com/

Toisena tulee  mieelen Random Walker. Hänen kirjoituksensa on opettaneet minua paljon arvosijoittamisesta. Perusteltu kirjoitus Talvivaarasta sai minut retkahtaamaan yhtiöön. Hän aloitti uransa Kauppalehdessä, sitten siirsi blogin bloggeriin ja tämän jälkeen kirjoitellut Nordnetissä ja ilmeisesti nyt sitten sijoitustietoon. Tämä on tuorein tiedossani oleva kirjoitus: Laatuyhtiöiden metsästystä Helsingin pörssissä

Blogi:
Random Walker on the $treet

Tämän jälkeen tulee mieleen Osinkopuu, joka on Juho-Tuomas Appelin blogi. Nykyään Appel on Sijoitustieto yhtiössä johtajana.

Osinkopuu

Pitkä historia löytyy Wyatt Earpilta, en tiedä vielä blogi saa uusia kirjoituksia. Osoite bullero.net tahtoo aina herättää hilpeyttä. Asiallista juttua yhtiöistä.

Wyatt Earpin sijoituspäiväkirja


Miljonääriksi kolme kymppisenä vaikutti urani alkutaipaleella:

http://www.miljonaariksi.com/

Arvosijoittajan tie kirjoitteli hyvää juttua.

Arvosijoittajan Tie

Listalle pääsee vielä Passiivinen sijoittaja, joka näytti tehneet paluun(Toivottavasti näitä tulee lisää):

Passiivinen Sijoittaja

Sillä hän johdatti minut eteenpäin tähän blogiin:


Tähän voisi listata vielä useamman, Kinski, Laiska Sijoittaja ja Fyysikon Osingot kirjoittelee edelleen ja löytyy blogrollistani. Otan loppun Lääkärin reseptin ;)


Toivottavasti kukaan ei pahastu, jos jäänyt mainitsematta, mieleen jäi blogeja, jotka olisi ansainnut maininnan, mutta ei enää löydy Interwebistä. Toivotan kaikille antoisia lukukokemuksia, noita kiva lueskella usemman vuoden jälkeen, kun voi tiirata miten on mennyt. 

4 kommenttia:

 1. KTR ja RW ovat olleet myös suosikkejani. Kaikki muutkin hyvälaatuisia. Pidin Lääkärin reseptistä, joka sitten oudosti katkesi kesken lennon.

  Nuo pitkään toimineet blogit ovat olleet ja ovat korkeatasoisia, ilmeisesti aitojen asiantuntijoiden pitämiä.

  Kauppalehden Henri Elo, Jukka Oksaharju ja sittemmin lopettanut Petre Pomell tekevät hyvää työtä.

  Oma suomalainen guruni on kuitenkin Anders Oldenburg.

  VastaaPoista
 2. Joo nuo mainitsemasi tekevät töiseen tuota blogia muut oli "tuohon aikaan" amatöörejä.

  VastaaPoista
 3. Siinä on muutama hieno klassikko. Itse luen mieluiten blogeja joissa käsittellän muitakin kuin pelkkiä sijoitusaiheita.

  VastaaPoista
 4. Itse kaipailen näköjään lopettaneista aurinkoenergiaexperttiä Koala.Prudent Bear oli myös aivan huippuluokkaa.Olisi todella kiinnostavaa lueskella näiden mietteitä taas.

  VastaaPoista