torstai 2. maaliskuuta 2017

Salkun tuotto helmikuussa 2017

Salkun tuotto helmikuussa 1,15%:ttia. Kaupankäyntikuluni olivat 64,00 €, joka näyttää olevan nykyisellään lähellä keskiarvoa.

Osinkoja kertyi 154,88 €. Osingot kasvoivat 45,55% edellisen vuoden vastaavasta ajasta. Kasvu selittyy vuoden aikana tehdyillä hankinnoilla Appleen, Deereen ja AT&T:hen.

Maailma Indeksi ETF

iShares Core MSCI World USD Acc 3,84%

Hävisin tässä kuussa hyvin kehittyneelle maailmaindeksirahastolle selvästi.

Edellinen tarkastelu: Salkun tuotto tammikuussa 2017 

6 kommenttia:

 1. Hei!

  Sulla selvästi kokemusta nuista Jenkkin firmojen osingon maksuista. Kuinka se oikeesti toimii. Jos esimerkiksi ostan tuota applea niin toimiiko verotusautomaattisesti vai pitääkö minun itse selvittää ne suomen verottajan kanssa?

  t: sorjonen

  VastaaPoista
 2. Applen osingosta pitää maksaa USA:n 15% vero, joka pidätetään Nordnetissä ja suomalaisilla välittäjillä automaattisesti. Suomella ja USA:lla on verosopimus eli Suomen verottaja huomioi sinun verotuksessa sitten USA:han maksetun 15% veron.

  Suomessa taas pörssilistatun yhtiön osingoista 85% veronalaista tuloa. Eli, jos saat Applelta osinkoa 100€ niin joudut siitä maksamaan veroa 85€ edestä. Veroprosentti on 30% tai 32% riipuen tulojesi suuruudesta.
  Eli 30% verolla verot Suomeen on 0,3X85€ = 25,5€. Koska kuitenkin USA on jo pidättänyt 15% 100 eurosta eli 15€ tämä vähennetään summasta eli ,maksettavaa Suomeen jää 10,5€. Tuosta 10,5€ summasta voit vähennellä siiten sijoittamisen kuluja esim. nettiliittymästä 50%, virusturjunta 50% jne. USA verolle ei voi mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli Suomen verotusta ei pidätetä automaattisesti, mutta näkyy veroilmoituksella. Ts. tuo 10,5€ summa lisätäään verotettavaan summaan ja verottaja perii ne mätkyinä jollet ole tehnyt mitään.

   Poista
 3. Tässä kuussa sitten indeksi taipuu, vai mitä? :)

  VastaaPoista
 4. Jaa-a. Einstein taisi joskus sanoa jotenkin näin, että osaan ennustaa planeettojen liikkeet, mutta en pörssin hullutksia. En osaa minäkään. Mutta tuosta blogini oikeasta reanasta löytyy linkki Fear&Greed indeksiin ja se aina huipussaan. Suunta on jossain välissä alas ja omassa salkussani on vähän korkoa ja suunta alas tahtoo olla indeksiä hitaampaa.

  Muina huomioina, että salkkuun on alkanut tulla volaa. Minun tapauksessa se ei ole aina huonosta, nytkin nousija kärjestä Elecsteriä, Almaa, Outociä ja Nordeaa löytyy salkusta. Verkkis ja Ocean Yield kaprii kummasti. Fingerprint Cards ja Protector taas laskettelee tavalla jota en tahdo ymmärtää. No seuraillaan tilannetta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos selvennyksestä! Sain myös oman livesalkku seuranan tehtyä. Löytyy sivuiltani. Olen vasta sijotusuran alussa niin varmasti hutilyöntejä oon tehnyt ja teen myös vielä.

  VastaaPoista