perjantai 26. lokakuuta 2012

Salkkunituotto vs. ammattilaiset

Valistunut sijoittaja kehoitti blogissaann:Vertaa tuottojasi ammattilaisiin.

Tässä ne tulevat, tuotot otettu linkitetystä jutusta.

Oma salkku: Tuotto 1-9/2012 9,47%

Valtion eläkerahasto (VER) 8,9%, voitto, Timo Löyttyniemen päänahka vyöllä.

KEVA 10,2%, auts tappiolle jäätiin

Eläke-Tapiola 6,8%, voitto, Satu Huberin päänahka vyöllä.

Veritas Eläkevakuutus 8%, Jan-Erik Stenman päänahka vyöllä.

Varma 5,7 %, Matti Vuorian päänahka vyöllä.

Saas nähdä milloin pääsen kommentoimaan yhteensä neljän ammattilaisen päänahat vyöllä TV:hen Euroopan taloustilannetta. :)

2 kommenttia:

  1. Ihan viihdyttävä lista, mutta en ole jaksanut laskea omaa tuottoani, sillä eipä toi kolme kvartaalia kerro oikeastaan mitään. Arvelisin omani olevan noin 8-10%. Olen kuitenkin ihan iloinen, että noi eläkerahastot ovat pärjänneet noinkin hyvin. Uskon tosin noista tuotoista saavani parhaillaankin vain murusia, joten eipä noilla tuotoilla ole juurikaan merkitystä. Tulevaisuuden yhteiskuntarauhan kannalta noi tuotot kyllä ovat taas tärkeitä..

    VastaaPoista
  2. Kokosin listan tosiaan ihan viihde mielessä ja vain tuon 9 kuukauden tuoton osalta, joka oli kaikilta saatavissa.

    Sinänsä 9 kuukautta ei ole kysymys mistään kovin pitkästä aikajänteestä. Sinänsä en kannata mitään indeksiin vertaamista, mutta, jos tekee itse sijoituksia niin kannattaa sen verran vertailla tuottoja, että katsoo, että kauheasti häviä jollekkin vertailukohdalle. Periaatteessa minusta pitäsi aina vertailla koko maailmaa käsittävään indeksiin. Kaikki sijoitusmahdollisuudet on aina käytettävissä.

    Eläkeyhtiöiden salkut on hyvä vertailukohta itselleeni sillä ne käyttävät sijoituksissaan tiettyä osaa korkosijoituksissa. Vertailut ovat olleet ainakin itselleni hyödyllisiä ja opettavaisia. Sijoitus "alue" vastaa omaani.

    VastaaPoista