maanantai 3. joulukuuta 2012

Salkun korkosijoitusten tarkastelua


Lyhyt korko

Salkussani on kolme lyhyen koron sijoitusta Seligson& Co Rahamarkkina rahamarkkina AAA, Tapiola Kassakorko ja OP-Dollari. Minulta kyseltiin noiden tuottoa ja se ei ole kovin kummoinen. Joitakin Euroja noista on mahdollista saada kotiinpäin huomioiden verot ja hivenen parempi korko kuin säästötilillä tai määräaikaisilla tileillä. Etuna myös rahojen mahdollisuus ottaa käyttöön tarpeen tullen eikä tarvita jatkuvaa määräaikaisten talletusten uusintaa. Olen kohtuullisen tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen. Rahastot ovat edullisia kustannuksiltaan lukuun ottamatta ehkä OP dollaria. Se voi karsiutua salkusta sopivan tilaisuuden tullen.

Pitkät korot

Suurin sijoitus pitkissä koroissa on Ishares JP Morgan USD Emerging Markets eli kehittyvien markkinoiden korkorahasto. Sijoituskohteena kehittyvien markkinoiden korot ovat edelleen mielenkiintoinen. Olen harkinnut jopa hiukan lisääväni omistuksia kehittyvien markkinoiden korkoon. Rahasto on selvästi salkkuni suurin sijoitus ja olen miettinyt kannattaako osuutta enää nostaa. Lisäksi olen miettnyt kannattaisiko osasijoituksista tehdä yrityskorkoon tai jopa high yield lainoihin kehittyville markkinoille.


Toiseksi suurin korkosijoitukseni on SPDR Barclays Capital High Yield Bond. Rahastosta saan kuukausittain hankinta hinnalleni kohtuullista osinkoa. Rahastostolla on ollut miellyttävä ominaisuus yleensä kriisin hetkellä maksaa korkeampaa osinkoa dollarin vahvistuessa. Tilanne tämän rahaston kohdalla on hyvin samanlainen kuin edellä. Sen osuus salkusta on kohtuullinen, enkä haluisia enää nostaa sen osuutta yksittäisenä sijoituksena. Silti nykyisessä tilanteessa Euro alueen tilannetta tutkiessa kiusaus lisäämiseen on suuri.

Seligsonin korko rahastot Euro Corporate Bond ja Euro-Obligaatio ovat salkkuni tukijalkoja. Euro alueen koroilla on pääsääntöisesti nähdäkseni suunta tulevaisuudessa ylöspäin jollakin aika taululla, joten suunnitelmissa ei ole ainakaan suuria lisäyksiä, toisaalta en ole ajatellut tehdä merkittäviä myyntejäkään.

Tapiolan korkorahastot eivät ole mitään halpoja kustannuksiltaan. Ne ovat pärjänneet kuitenkin mukavasti mukana ollessaan salkussani. Sopivan tilaisuuden tullen en epäröi myydä niitä pois. Tällä hetkellä ne ovat pitäneet hyvin pintansa Seligsonin rahastoa vastaan. Kehtittyvät korkomarkkinat on taas tapa kerätä varoja isompaa kehittyvien markkinoiden ETF-merkintää varten.

OP:n Korkosalkkuun ja Vaihtovelkakirjalainaan en ole ollut tyytyväinen sijoituksena. Ajatuksena on mahdollisesti siivota ne salkusta jossain vaiheessa. Toistaiseksi en ole sitä tehnyt, koska epäilen etten pääse parempaan tuottoon muilla korkosijoituksilla huomioiden myynnistä johtuvat kustannukset. Sijoitukset roikkuvat salkussani odotellen sopivaa myyntitilaisuutta.
      
Yleisesti tällä hetkellä allokaationi näyttää kaipaavan korkosijoituksia enemmän kuin myyntejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti